1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

HRANICE - Autorské promítání s AGNIESZKOU HOLLAND

FILM, který je třeba vidět

Nový snímek Agnieszky Holland označila polská vláda jako "protipolský", a z letošního festivalu v Benátkách is odvezl Zvláštní cenu poroty. Drama, které by měl dnes každý vidět. Autorské promítání s režisérkou Agnieszkou Holland (Hořící keř, Úplné zatmění, Šarlatán) a dalšími členy filmového štábu.
Vstupné:
150 Kč PŘEDPRODEJ
147 min.

"Životně důležité filmové svědectví o tom, co se právě děje v Evropě". (Guardian)
"Jeden z nejdůležitějších a nejsilnějších filmů letošního roku." (ČSFD)

Režie: Agnieszka Holland
Scénář: Maciej Pisuk, Agnieszka Holland
Hrají: Jalal Altawil, Maja Ostaszewská, Tomasz Włosok, Behi Djanati Atai, Joely Mbundu, Piotr Stramowski, Marta Stalmierská

Psycholožka Julia (Maja Ostaszewska) se po přestěhování do Suwalského kraje stává nedobrovolnou svědkyní a účastnicí dramatických událostí na polsko-běloruské hranici.

Rozhodne se vzdát se svého pohodlného života a přidá se ke skupině aktivistů, kteří poskytují pomoc uprchlíkům.

Současně s tím jsou syrská rodina prchající před občanskou válkou a její doprovod, učitelka z Afghánistánu, podvedeni Bělorusy a násilně převezeni do uprchlického tábora nedaleko hranic s Polskem. Ve snaze uniknout se vydávají na zoufalou a nebezpečnou cestu neznámým a nepřátelským územím. 

V Polsku se jejich osud protne s osudem Juliiným a mladého pohraničníka Jana (Tomasz Włosok). Události, které je potkají, navždy změní život nejen jim, ale i dalším migrantům a aktivistům zapojeným do jejich příběhu.