1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

Mechanická žena aneb Krize identity

Commedia dell` arte II.

Hrají: Marek Daniel, Tatiana Dyková/Gabriela Štefanová, Pavel Liška/Michal Dalecký, Andrea Marečková/Gabriela Štefanová, Tomáš Milostný/Saša Stankov, Roman Slovák Hrajeme ve Slévárně!! Inscenace Mechanická žena aneb krize identity je volným pokračováním třeskuté Commedie dell`arte. Příběhem vás opět provedou již známé postavy Capitano, Pantalone, Harlekýn, Isobela, Kolombína a nově Dottore!
Vstupné:
350 Kč Vstupné
80 min. Premiéra: 1. 2. 2019

Dottore (Pavel Liška / Michal Dalecký) sestrojil Mechanickou ženu (Tatiana Dyková / Gabriela Štefanová), která se zdá být splněním snu všech mužů - naprosto poslušnou sexy mašinou. Duchovní rozměr postrádající Pantalón (Roman Slovák) se tohoto stroje zmocní lstí. Přičiněním svých zaměstnanců Pedrolína (Tomáš Milostný / Saša Stankov)  a Franceschíny (Andrea Marečková / Gabriela Štefanová),  ale především díky vášnivému mstiteli a lamači ženských srdcí Leliovi (Marek Daniel), by o ni mohl opět přijít. Pokud se nestane chyba. Může umělá inteligence překonat tu lidskou? Může být žena na ženy a muž zapochybovat o svém mužství? Mohou zaměstnanci stíhat manželský život? Existují pilulky na zvětšování drůbeže? Kdy se stane z člověka kůň? A kdy debil? Tyto a spoustu dalších informací získáte při shlédnutí této excelentní komedie.

Představení je inspirováno postupy břitké renesanční lidové komedie, pro kterou jsou typické vyhraněné charaktery postav, dech beroucí příval děje a absolutní nepředvídatelnost. Dalšími stavebními kameny inscenace jsou hlubinná psychologie a výklad snů.

Inscenace vznikla mezi 14. a 28. lednem 2019 opět pod režijní taktovkou Zdeňka Duška v pražské La Fabrice, kde Spolek sešlých získal prostor pro realizaci svých subtilních ideí.