1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

Saul Williams & Mivos Quartet s Kae Tempest

STRUNY PODZIMU

Hrají: Saul Williams – rap, Kae Tempest – recitace, Olivia de Prato – housle, Maya Bennardo – housle, Victor Lowrie Tafoya – viola, Tyler J. Borden – violoncello Americký performer a rapper a lyrický buřič z Británie sdílejí pódium v jedinečném večeru, v němž se střetává hudba a poezie.

VSTUPENKY ZDE

Saul Williams a Kae Tempest se stali ikonickými postavami na obou stranách Atlantiku díky své průkopnické práci v oblasti hudby a performativní poezie. Tvorba obou kombinuje vzácný lyrický talent se společenským a politickým uvědoměním a s charismatickým jevištním projevem. Struny podzimu je poprvé spojí ve společné oslavě síly slova: Williams představí speciálně připravenou crossoverovou spolupráci s Mivos String Quartet a Tempest u vybraných děl přednese mluvené slovo.

Saul Williams je renesanční muž: básník, rapper, herec, hudebník a aktivista. Zapsal se jako významná osobnost ve světě alternativního hip-hopu a spolupracoval s umělci jako Nas, De La Soul či Trent Reznor z Nine Inch Nails. Jeho tvorba je dynamická a náročná, zároveň politicky drsná a metafyzická. Spolupráce s uskupením Mivos Quartet, považovaným za jednoho z nejodvážnějších a nejzajímavějších amerických ansámblů, svědčí o jeho hudební otevřenosti. Právě zajímavá interakce hip-hopu se současnou klasikou bude leitmotivem pražského vystoupení.

V průběhu své raketové kariéry Kae Tempest zprostředkovává poezii masovému publiku, a to jak svým lyrickým, narativním hip-hopem, tak i svým spalujícím projevem. Úspěch této mimořádné osobnosti na poli básnictví potvrzuje mimo jiné prestižní cena Teda Hughese a v hudbě zase ohlas na dosud vydaná alba produkovaná Rickem Rubinem. V životopise Tempest se vyjímá i spolupráce s Royal Shakespeare Company. Tempest bojuje proti sociální nespravedlnosti a projevuje vzácnou empatii a citlivost. Každé vystoupení – ať už na velkých festivalových pódiích nebo v divadlech – je vášnivé a přesvědčivé.

„Básník hip-hopu.“ CNN o Saulu Williamsovi

„Přední nastupující britská osobnost ve světech básnictví, dramatizace a rappu ... všestranná špičková práce s texty.“ Sunday Times o Kae Tempest

„Vitální Mivos Quartet kombinuje svébytný minimalismus s punk-rockovým elánem.“ New York Times