1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

Koncert pro tebe (La Skala)

Netradiční spojení hudby a poezie v afiteátru La Skala, na Malé Skále

Hrají: Patrik Kee, Gabriela Filippi, Sylvie Krupanská, Petra Krmelová, Barbora Plachá, Zdeněk Hruška, Marie Stará Spojením nádherných tónů harfy, zpěvu a syntezátoru, vzniknou přímo na jevišti zcela ojedinělé skladby, které doplní recitál básnické sbírky" PRO TEBE". Autorku básní Marii Starou inspirovala magická krajina Suchých skal v Českém ráji, ale také její osobní prožitky. Pojďte se s námi vydat do říše fantazie a nechte rozpustit starosti všedních dnů. Těšíme se na vás při západu slunce za zvuku božské harfy na La Skale.
Vstupné:
390 Kč Vstupné
450 Kč Vstupné na místě

Unikátní projekt, ve kterém se na jednom pódiu sejdou herci i hudebníci, se chystá 4.9.2021 od 18.30 hodin v amfiteátru La Skala na Malé Skále. Všechny propojilo nadšení pro věc a básně, které složila módní návrhářka Marie Stará. Ta poslední dobou tráví mnoho času na své usedlosti na Suchých skalách, kde v sobě objevila další dar. Jehly a nitě na čas vyměnila za pero a papír a napsala svou první básnickou sbírku. „Inspirací se mi stala magická příroda okolí Suchých skal v Českém ráji. Básnická sbírka zrcadlí mé niterní pocity, životní prožitky, očekávání, zklamání i touhy,“ vysvětluje Marie Stará. Původně si básně psala jen pro sebe a brala je jako formu psychohygieny. Když je ale dala přečíst pár lidem, setkala se s pozitivním ohlasem a dostala nabídku, že by je herci mohli zarecitovat i divákům. To byl prvopočátek projektu Koncert pro tebe, jehož přípravy jsou v plném proudu. 

Na jednom pódiu se během večera vystřídá několik tváří. Recitovat bude Gabriela Filippi , herečka, vizionářka a zakladatelka Léčivého divadla, dále Sylvie Krupanská , herečka třikrát nominovaná na cenu Thálie, jejíž domovskou scénou je brněnské Divadlo Husa na provázku a Zdeněk Hruška, herec a dabér, jehož angažmá je v současnosti pražské Divadlo Na Jezerce. Recitál hudebně doprovodí Barbora Štilcová Plachá, přední  harfistka mladé generace vystupující s významnými orchestry po celém světě a Patrik Kee, multiinstrumentalista, skladatel, zpěvák a mistr hudební improvizace. „Spojením nádherných tónů harfy, syntezátoru a zpěvu vzniknou přímo na jevišti zcela ojedinělé skladby, které doprovodí básnický recitál přednesený z úst mistrů svého oboru. Básně tak ožijí netradiční formou pod širým nebem maloskalského amfiteátru La Skala,“ popisuje Marie Stará, co se na pódiu odehraje.

Celým večerem bude provázet v roli moderátorky Petra Krmelová, editorka a moderátorka v Televizi Seznam, v minulosti působila v České televizi.