1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

Struny dětem - Ó, Ó, Ó, VAJÍČKO!

Koncert

Hrají: Beata Hlavenková, Patrik Hlavenka, Martha Issová a další Milostný příběh z hmyzí říše je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Na cestě za poznáním a pravou láskou zažije náš hmyzí hrdina houseňák Pepík mezi stébly ševelící trávy plno nečekaných setkání a překvapivých proměn. Jimi Vás provedou přímo oceňovaní autoři hudby a Martha Issová. Koncertní premiéra proběhla na Strunách dětem 2021 s velkým ohlasem, proto jsme se rozhodli vám tento mimořádný zážitek přinést znovu
Vstupné:
350 Kč Vstupné
1200 Kč Rodinné vstupné (2 dospělí+2 děti)

POZOR  speciální příprava na koncert 10:00-10:55

Přeměna v neodolatelného hmyzáka čeká i na vás – je pro ni potřeba přijít dřív a vyrobit si na přípravném workshopu pod vedením ilustrátora Milana Starého svou masku! Hra přeje připraveným a cesta za poznáním se bez ní neobejde.

Autorkou knižní předlohy s ilustracemi Milana Starého i scénické adaptace je Ester Stará, hudbu složili Beata Hlavenková (autorka úspěšné hudební adaptace Pišlických příběhů) a Patrik Hlavenka, doprovodnou animaci připravil Vojtěch Starý. 

 

Beata Hlavenková, skladatelka, zpěvačka, pianistka a aranžérka je jednou z nejvýraznějších muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Vystudovala skladbu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a Master of Music na University of Massachusetts v oboru kompozice, jazzová kompozice a aranžování. Má na kontě pět sólových alb. Za poslední Sně (2019) získala cenu Anděl jako Interpretka roku. Je autorkou filmové hudby k filmu Dukla 61 nebo nejnověji k Zátopkovi. Spolupracovala s řadou tuzemských i zahraničních muzikantů, nejdéle pak s Lenkou Dusilovou, se kterou vytvořila projekty Eternal Seekers a Baromantiku. Skládá hudbu pro divadlo a věnuje se také tvorbě pro děti – vedle adaptace Pišlických příběhů je to například hudba ke knize Ó, ó, ó, vajíčko. Spolupracuje také s Loutkami v nemocnici nebo loutkovou scénou Bajka v Českém Těšíně. Učí na NYU a věnuje se též hudebnímu mentoringu.

Martha Issová, divadelní i filmová herečka a v současné době jedna z nejvýraznějších tváří Dejvického divadla, absolvovala Pražskou konzervatoř. Už během studia se objevila před kamerou, například v pohádkovém příběhu Františka aneb O zelených svících a Černé Matce Boží (1999). Od té doby natočila řadu filmových i televizních snímků (Hop nebo trop, Dobrá čtvrť, Kukačky, Tajnosti, Sedmero krkavců a další). Za roli Ofky ve filmu Děti noci získala Křišťálový globus na MFF v Karlových Varech a nominaci na Českého lva, za ztvárnění postavy hornické matky marie ve snímku Dukla 61 pak nominaci v kategorii Nejlepší herečka na Mezinárodním televizním feestivalu v Monte Carlu. Naposledy zazářila ve filmu Zátopek Davida Ondříčka v roli Dany Zátopková, za kterou byla nominována na Českého lva. Od roku 2006 je ve stálém angažmá v Dejvickém divadle (její první velkou rolí zde byla Otýlie v dramatu Spřízněni volbou v režii J. A. Pitínského), hraje však také v Divadle v Řeznické či v divadle Kalich.

Kytaristu, skladatele a producenta Patrika Hlavenku znají hudební fanoušci zejména pod pseudonymem Patrick Karpentski. Pod tímto jménem vystupoval ve skupinách Toxique, Lake Malawi a ve formaci Baromantika s Lenkou Dusilovou. Spolupodílí se – autorsky, producentsky či jako aranžér – též na albech své ženy Beaty Hlavenkové. V letech 2001–2004 absolvoval magisterské studium v oboru Jazzová kompozice a aranžování na University of Massachusetts v USA.  Po návratu ze studií vydali společně s Beatou jazzové album autorských skladeb S`aight.
Patrik se věnuje i aktivitám v oblasti hudebního vzdělávání. V roce 2010 inicioval vznik Katedry jazzové interpretace – historicky prvního vysokoškolského oddělení se zaměřením na jazz. Po mnoho let rovněž působil jako pedagog na New York University in Prague. V současné době se věnuje především vlastní hudební tvorbě.

Ester Stará vystudovala speciální pedagogiku na PedF UK, pracuje jako speciální pedagožka a logopedka. Je patronkou Zlatého dítěte, kreativní soutěže na podporu čtenářství, a současně píše knížky pro děti. Díky zkušenostem z praxe a spolupráci s manželem, ilustrátorem Milanem Starým, stojí za vznikem knih zaměřených na rozvoj komunikačních dovedností, např. Povíš mi to? nebo Mařenka už říká Ř!. Píše také pohádky a příběhy pro mladší školáky. Text knihy Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem byl oceněn Zlatou stuhou, knihy A pak se to stalo, Šedík a Bubi a Jedééém! byly zapsány do prestižního mezinárodního katalogu The White Ravens. Její knihy vychází u nás i v zahraničí.

Milan Starý vystudoval češtinu a výtvarnou výchovu na PedF UK a do roku 2000, kdy začal tvořit ve svobodném povolání, působil jako pedagog a ilustrátor. Věnuje se převážně ilustrováním knih pro děti i dospělé, malbě a grafice, spoluorganizuje výtvarné dílny. Spolupracuje např. s nakladatelstvími 65. pole, Euromedia, Albatros, B4U, Paseka. Publikace s jeho ilustracemi vycházejí u nás i v zahraničí. Často se podílí na knížkách své manželky Ester Staré. Oblibu si získala třeba dokreslovací kniha Dům za mlhou nebo Šedík a Bubi, jež získala ocenění Zlatá stuha a byla zapsána do prestižního mezinárodního katalogu The White Ravens.