1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

ROZLADĚNÉ DRŽKY

"Divadlo, na které divák jen stěží zapomene."

Hrají: Anežka HESSOVÁ, Rozálie HAVELKOVÁ “Havelková a Hessová ukázaly, že i ve dvou je možné zahrát divadlo, na které člověk jen stěží zapomene.“​ ... “Konečný aplaus dvojici ukázal, že její autorské divadlo bylo skutečně excelentní a troufám si říci, že se jednalo o jedno z nejlepších představení, které jsem za dlouhou dobu viděla.“ (Kulturio.cz).
Vstupné:
490 Kč Vstupné
290 Kč student / senior (limitovaný počet kusů)
60 min. Premiéra: 12. 10. 2022
vstup na představení hlavním vchodem z Komunardů 30

Rozálie HAVELKOVÁ, Anežka HESSOVÁ, dvě harmoniky, šansony, španělské flamenco, indický kathak, belgický cirkus i pražský Žižkov. Scénická koláž s poetikou klaunérie, nového cirkusu a nonverbálního divadla pod režijní supervizí Ondřeje HAVELKY a Adély LAŠTOVKOVÉ-STODOLOVÉ.​

Rozladěné držky vypráví příběh o odchodu k cirkusu a touze splnit si svůj sen. Co se ale stane, když se sen opravdu splní? Rozálie Havelková a Anežka Hessová toho mají hodně společného. Obě hrají na akordeon a obě prožily část svých životů v cirkuse. Anežka vyrůstala v maringotkách u kočovného divadla ve švýcarském Essertines a v Indii studovala tradiční tanec kathak. Róza zpívá s jazzovým big bandem, hraje šansony na svůj starý akordeon, tančí flamenco a ve dvaceti odjela na rok do Belgie k cirkusu Ronaldo. Z jejího cirkusového deníku vznikla křehká multižánrová inscenace o tom, co se stane, když dostihneme nedostižný sen.