1 2 3
  • 1 Studio 1 + bar Komunardů 30
  • 2 Slévárna Přístavní 22
  • 3 Pokladna Komunardů 28

EVER

420PEOPLE | “EVER nabízí tolik magických okamžiků”

Hrají: Francesca Amy Amante, Veronika Tököly, Michal Toman, Filip Staněk "Rituální taneční sci-fi" - "Promyšlené, autentické, vyladěné..." - "Čistá krása z pohybu" - "Kdyby se ve filmu DUNA tancovalo, vypadalo by to jako EVER" - "Představení o nás samotných skrze taneční výpověď"
Vstupné:
450 Kč Vstupné
950 Kč Dárcovské vstupné (*Podpořte tvorbu souboru 420PEOPLE nákupem dárcovské vstupenky a zajistěte si exkluzivní místo v prvních řadách! Prvotřídní zážitek a dobrý pocit, takový večer si nemůžete nechat ujít!)
250 Kč student / senior (limitovaný počet kusů)
60 min. Premiéra: 12. 9. 2022
RECENZE:
- "Václav Kuneš představil členy svého souboru v Ever v tom nejlepším světle."
- "…Ever nabízí tolik magických okamžiků." { Lucie Dercsényi }
 
"Ever je kompozičně vyzrálé choreografické dílo, které samo o sobě silně působí svou vizualitou. Ever zcela jednoznačně charakterizuje pohybově propracovaný koncept. Je to počin, jemuž vysoká míra abstrakce a fluidní atmosféra významně sluší." { Hana Strejčková }

Kdo jsme, když nejsme na sociálních sítích. Co nás nutí stavět se dobrovolně na piedestal? Jsme jen objekty, jako v galerii, se světlem reflektoru, který odřízne vše za světlem?

Hudbou od DJ Exhausted Modern, který je také skladatelem, proudí obrovské množství dynamiky a nálad. Téměř hodinový DJ set funguje jako raketové palivo pro 4 tanečníky, kteří se pohybují prostorem v zdánlivě nekonečné skupinové flow. I přes to však jejich osobnostní charaktery v určitých chvílích září.

Zatímco hudba vytváří pocit energie a naléhavosti, esej Václava Havla poskytuje reflexivnější a hlubší pohled. Jeho esej o "živém divadle" stále platí i dnes, kdy se nacházíme mezi streamovanou online kulturou a živými vystoupeními.

Prostor je zpočátku čistý, viditelné, ale tlumené světlo vytváří pocit soukromí. To je předtím, než se objeví podstavce a jejich jasná světla reflektorů, která ukončí soukromí, když se tanečníci snaží použít podstavce jako své vlastní babylónské věže pro svých 15 minut slávy
 

Choreografie: Václav Kuneš
Dramaturgie: Lucie Němečková
Obsazení: Francesca Amy Amante, Veronika Tököly, Michal Toman, Filip Staněk
Hudba: Exhausted Modern
Scénografie: Lucia Škandíková
Kostýmy: Olo Křížová
Světlo: Jan Mlčoch

Foto: Vojtěch Brtnický